Amenintarea Israelului din zilele noastreCine reprezintă cu adevărat cea mai mare amenințare nucleară din lume? Iran – care este membru al Tratatului Nuclear de Neproliferare și care cooperează cu Agenția Internațională a Energiei Atomice? Sau Israel – care refuză să semneze Tratatul și care refuză până și să admită că deține armament nuclear? Haidem să luăm în considerare armamentul pe care se crede că Israelul îl deține: până la 400 de bombe atomice și cu hidrogen, unde sunt incluse și armele termonucleare și cele din clasa megatonă A, în care intră și sistemele bombelor cu neutroni, bombele nucleare tactice, mecanismele de Livrare nucleară la pachet, rachetele intercontinentale balistice Jericho cu o rază de acoperire de 11.500 km și facilitățile de asaltare nucleară din larg, folosind lansatoare nucleare submarine; arsenalul nuclear formidabil al Israelului intră în mod drastic în contrast cu armamentul nuclear inexistent al Iranului. În timp ce Iranul a respins dezvoltarea armamentului nuclear în mod consecvent, Israel a amenințat lumea în repetate rânduri cu rezerva lor nucleară. Israel operează o strategie cunoscută ca ”Opțiunea Samson,” o politică prin care oricui amenință Israelul, i se răspunde înapoi cu represalii nucleare masive. Samson este figura biblică care a distrus templul filistenilor, omorându-se pe el și alte câteva mii de filisteni.

Un oficial izraelian este citat în cartea ”Opțiunea Samson” a lui Seymour Hersh, declarând: ”Încă ne mai amintim mirosul Auschwitzului și Treblinkăi. Data viitoare vă luăm pe toți cu noi.” Generalul Moshe Dayan, un promotor renumit a programului nuclear izraelian, a afirmat: ”Israel trebuie să fie ca un câine turbat, prea periculos ca să-l deranjezi.”

Martin van Creveld, profesor israelian de Istorie Militară la Universitatea Ebraică din Ierusalim, a spus: ”Majoritatea capitalelor europene sunt vizate de forţele noastre (izraelite) aeriene…. Suntem capabili să scufundăm întreaga lume odată cu noi. Şi vă pot asigura că acest lucru se va întâmpla, înainte ca Israel să piară.”

Avertizorul Integrității israeliene a pretins că Israel șantajează lumea cu abilitatea sa de a ”bombarda orice oraș de pe suprafața lumii, nu numai cele din Europa, dar și cele din Statele Unite.” Amenințările Israelului de a ataca alte țări au crescut încă de când Iranul a început să își sporească resursele de uraniu pentru programul său de energie nucleară. În timp ce este puțin probabil ca Israelul să creadă cu adevărat că Iran i-ar ataca – Iranul cunoaște faptul că ar fi ras dacă ar îndrăzni să atace Israelul cu orice fel de armament – Israel nu poate tolera existența unui Iran armat cu facilități nucleare.

Orice provocare la adresa hegemoniei nucleare a Israelului, i-ar putea slăbi acestuia abilitatea de a folosi amenințarea nucleară, în misiunea lui de păstrare a teritoriului pe care i l-a furat Palestinei. Un Iran armat ar putea asista cetățenii izraelieni părăsind țara și teritoriile ocupate. Investițiile ar putea decădea, reducând astfel finanțele necesare subvenționării și susținerii expansiunii nelegitime a Israelului. Rezerva vastă de armament nuclear a Israelului – împreună cu realitatea conducătorilor izraelieni care au declarat că sunt pe cât se poate de pregătiți să se folosească de aceasta dacă sunt amenințați – ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea. Israelul, braț la braț cu aliații lor neoconservatori și sioniști din guvernul SUA (și a tuturor celorlalte țări), reprezintă un pericol mult mai mare decât Iranul, când vine vorba de pacea globală.